Igangsættelse af fødsel

Igangsættelse af fødsel

Igangsættelse af fødsel Igangsættelse af fødsel, hvordan gør man det? kan det lade sig gøre? Kan du ikke lige trykke på noget?- Bliver jeg ofte spurgt om. Tålmodigheden er ikke så stor, når terminsdatoen er nået. Kroppen er tung og træt og du venter spændt på at møde den lille ny. Læs mere herunder om hvad du kan gøre og også hvad du gerne må holde dig fra:)

 

Oxytocin som igangsættelse

Oxytocin er vores kærlighedshormon og et hormon der hjælper kroppen til en god fødsel. Der er mange måder at booste oxytocinniveauet på, vigtigt at vide er, at man ikke kan snyde. Oxytocinniveauet boostes når du oprigtigt har det skønt. Jeg kommer med et par forslag her

Massage – en god omgang velvære for den trætte krop, gavner virkelig på mange områder.

Grin – at grine sammen med gode venner og familie, det er bare så skønt

Kram – Gode lange krammere, gør mere end at booste oxytocin. Dit nervesystem kan slappe mere af, så kram en masse, hvis du har spændinger i kroppen.

Sex – En god orgasme siges, at kunne gå direkte over i veer. (Et barn er blevet elsket ind og skal også elskes ud. Hørte jeg en jordmoder sige en gang)

Giv komplimenter – At fortælle andre at de er skønne, gør det godt og er super dejlige, booster DIT oxytocin. Det kan endda gøres fra sofaen, på de sociale medier. Selvfølgelig er det bedre live, men du kan virkelig nå, at komplimentere mange på de sociale medier.

Bevægelse – Om du bedst kan lide at danse, gå ture, dyrke yoga, svømme, så er der en god portion oxytocin at hente der.

Sådan kan du selv hjælpe kroppen i gang

Du kan selv, eller få din kæreste til, at massere nogle gode punkter. Punkterne støtter naturligt kroppen hen mod fødslen. Punkterne der masseres er kvindepunktet, livmoder og hjerne. 3 punkter der er gode at stimulere. Se hvordan i videoen.

 

Husmoderråd

Husmoderråd du ikke behøver at følge.

Drikke kaffe/cola, spise en hel ananas, spise lakridser, drikke kanelte, have fødderne i kogt(derefter afkølet) eddike vand, drikke amerikansk olie (det kostede et kald til giftlinien og ekstra besøg på hospitalet, for èn af mine klienter. Både mor og baby klarede oplevelsen), løbe op og ned af trapper, gå meget lange ture.

Der kan sikkert puttes mange flere råd på listen. Når nu mange af rådende er remset op sammen, er det tydeligere at se, at de går hen mod at stresse en fødsel i gang. Det er ikke behageligt. Det gavner ikke dig, det gavner heller ikke baby. Det tager også på den energi, du i stedet kunne bruge på, at få en god fødsel.

Fødslen skal nok komme i gang, gør det lidt lækkert for dig selv i stedet.

Kram Louise

Igangsættelse af fødsel

 

Læs også om

Iskiassmerter i graviditeten

Kroppens naturlige smertestiller

Væske i kroppen i graviditeten

Gavide sover på venstre side

Aflastning af lænden i graviditeten

Bækkensmerter i graviditeten

Symfyseløsning

Facebook Comments Box

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *