Væske i kroppen i graviditeten

Sådan ved du, om du har væske i kroppen

Væske i kroppen i graviditeten

Når du tager strømper af om aftenen og der er tydelige ringe, er der begyndende væske i kroppen. De steder i kroppen der er længst fra hjertet, er oftest der man oplever væske først. Huden kan føles meget spændt og sensitiv. I fødder og underben vil der oftest være væske om aftenen. I hænder og fingre, vil det oftest være om morgenen. Både fødder og hænder kan føles stive og svære at bevæge.

Du vil efter tryk på huden med en finger, opleve at der er en fordybning i huden som tegn på væske.

Det er helt normalt at kroppen ophober væske i graviditeten, især i den sidste del. Du vil med største sandsynlighed, også opleve mere væske, hvis det er varmt.

Hvorfor får jeg væske i kroppen?

Kroppens hormonproduktion ændres i graviditeten. Der er et øget mængde af progesteron, som gør veneklapperne dovne. Veneklapperne er med til at hjælpe blodet tilbage til hjertet.

Livmoderen vokser gennem hele graviditeten og det kan trykke på de store blodkar. Det gør det igen svære for blodet, at vende tilbage til hjertet.

Det er ikke farligt med væske i kroppen, det forsvinder igen når du har født. Der er ikke nogen medicinsk behandling og vanddrivende medicin vil ikke hjælpe.

Dog skal du være opmærksom, hvis du har pludselig væskeophobning i det ene ben, samt rødme og smerte. Det kan være en blodprop, Du kontakter selvfølgelig egen læge.

Har du væskeophobning, forhøjet blodtryk og protein i urinen, så er det igen at kontakte læge. Det kan være tegn på svangerskabsforgiftning.

Hvad kan du selv gøre, hvis du har væske i kroppen?

Drik rigeligt med vand. Faktisk vil det være sådan at drikker du for lidt, vil kroppen drive endnu mere væske ud i vævet.

Hold mange pauser i løbet af dagen, hvor du kommer helt ned og ligge. Hæv benene op. Det vil ikke hjælpe blot at sidde.

Hold benene og blodomløbet i gang med venepumpeøvelser

Hold hele kroppen og blodomløbet i gang ved at dyrke motion. Gå ture, cykle eller svømme. Trykket fra vandet, når du svømmer, hjælper væsken tilbage til blodet. Det er dog kortvarigt, men dejligt så længe det varer.

Støttestrømper kan også være med til at hjælpe væske tilbage til blodet.

Har du ringe du er glade for, så sørg for at få dem af.

Massage er den mest effektive lindring. Sørg for at lave trykket mod hjertet og hav gerne en så stor flade, af hånden på som muligt. Små forsigtige prik er ikke rart.

Du kan se mere om fodmassage i videoen her

Ved væske i kroppen, bruger jeg disse produkter

Høj kvalitet og en øget følelse af velvære betyder meget for mig når jeg udvælger produkter. NuSkins produkter lever op til mine forventninger. Det er også de produkter du finder på hylden, når du er til behandling hos mig.

Væske ikroppen i graviditeten Firewalker er en hurtigt absorberende fodcreme, der lindre trætte fødder. Den påføres nemt og giver fødderne en dejlig afslappende fornemmelse, der spreder sig til hele kroppen.

Icedancer er en beroligende kølende gel. Vild mynte, hestekastanje, eukalyptus og pebermynteolie som gelen indeholder er fantastisk til at lindre trætte og hævede gravide ben.

Begge produkter er på hylden. De kan købes med hjem efter behandling, eller hvis du blot kigger forbi mig på Frederiksberg.

Er du ikke i nærheden, kan jeg give dig 25% rabat ved online køb, af begge produkter HER

 

Bækkenløsning Kram Louise Toft

PS Når du bestiller massage hos mig, er du velkommen til at tage din kæreste med. Væske i kroppen er ret generende  og jeg viser ham gerne, hvordan han kan hjælpe dig.

 

 

Læs mere om graviditet

Iskiassmerter i graviditeten

Bækkensmerter i graviditeten

Symfyseløsning i graviditeten

Gravide sover på venstre side

Aflastning af lænden i graviditeten

Massage i graviditeten, så meget gavner det

Fodmassage til gravide

Lægkramper i graviditeten

Facebook Comments Box

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *