Bækkensmerter

Bækkensmerter i graviditeten

Bækkensmerter

Bækkensmerter i graviditeten kan føles som en sovende-, jagende-, murende fornemmelse. Du kan have smerter der giver udstråling fra lænden og ned i benene. De kan komme når du overbelastes og nogle gange midt om natten. Rigtig mange oplever smerter fra bækkenet i graviditeten. Hvad kan du gøre selv? Læs mere herunder.

 

Hvad er Bækkensmerter?

Bækkensmerter dækker over mange ting. Det er smerter du mærker omkring lænden, skambenet, ballemuskulaturen, halebenet, lysken og underlivet. Smerterne kan trække ned i benene.

Hvorfor for man bækkensmerter?

Bækkensmerter

Du har i graviditeten en øget mængde af hormonet relaxin (blødgørende hormon), samtidig med at du har en stor og hurtig vægtøgning i din livmoder. Derfor får du et øget pres på led og ledbånd i bækkenet. Det kan være en årsag, men faktisk ved man ikke helt præcis, hvorfor nogle oplever bækkensmerter. Der kan også være flere ting der spiller ind – Det kan være at du tidligere har haft rygproblemer, hvis du har fysisk tungt arbejde, eller du har skader fra tidligere ulykke.

For at bruge ovennævnte eksempler vil ca. 6% af de gravide oplever bækkenløsning, som er smerter fra alle 3 led i bækkenet. Ca 2,5% af de gravide oplever symfyse løsning, som er smerter fra symfysen. Ca 12% oplever smerter omkring et eller begge SI-led. Næsten alle oplever på et tidspunkt ømhed eller smerter, omkring bækkenet i graviditeten.

Behandling vil gavne de fleste, smerter er ubehagelige og din krop vil gøre alt for at kompencere. Massage er den behandling der lindre bedst ved smerter i bækkenet.

Er bækkensmerterne farlige?

Langt de fleste af smerterne forsvinder efter du har født. Mange oplever at være smertefri 3-6 måneder efter fødslen.

Jeg går meget op i din velvære og da mine artikler er generalle, erstatter de ikke et besøg hos lægen.

Hvad kan du gøre?

Smerter er et signal om, at du overbelaster kroppen – Husk dine pauser og kom gerne helt ned, at ligge i løbet af dagen.

Undgå at vride og krydse dine ben. Hold gerne din næse, knæ og tæer i samme retning.

Din familie og kollegaer vil gerne hjælpe dig. Send gerne huslige pligter og tunge løft deres vej, så du har lidt mere energi.

Din krop har stadig brug for bevægelse. Brug den inden for smertegrænsen

Få din kæreste til at hjælpe dig

Vippeteknikker er med til at få dig til at slappe af og løsne op for spændinger. I videoen her viser jeg hvordan. Det er vigtigt at der ikke bliver lagt tryg på selve rygsøjlen, men musklerne langs rygsøjlen. Det er en virkelig lækker behandling, som du kan bruge  flere gange om dagen. Der er intet i vejen for at du for, denne behandling morgen middag og aften. Den skal dog være rar for dig, så husk at kommunikere og guide, hvis det ikke føles behageligt.

Munden og bækken hører sammen

Der er stor sammenhæng mellem mund og bækken, som især når du er gravid kan udnyttes. I vidoen her viser jeg hvordan du, igen ved hjælp af kæresten/veninde, kan løsne op for spændinger i nakke og kæbe. Når der er løsnet godt op for nakke og kæber er der også lindring i bækkenområdet.

Kram Louise

Massage By Toft

Bækkensmerter

Læs mere om

Lægkramper i graviditeten

Symfyseløsning i graviditeten

Bækkenløsning i grviditeten

Gravide sover på venstre side

Aflastning af lænden i graviditeten

Massage i graviditeten, så meget gavner det

Fodmassage til gravide

 

Facebook Comments Box

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *